Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Custom Search
Showing posts with label BANK_EXAM. Show all posts
Showing posts with label BANK_EXAM. Show all posts

Tuesday, June 30, 2009

BANK EXAM PAPERS~~SINGLE LINK~~DIFFERENT SERVERS




BANK EXAM PAPERS~~SINGLE LINK~~DIFFERENT SERVERS ALLAHABAD BANK,SBI,NBARD,INDIAN BANK,BANK OF INDIA,SAMPLE PAPERS







Thursday, June 25, 2009

Reasoning Ability Test : Bank PO , MBA, RBB, S.S.C.

http://mystudentrockstars.blogspot.com/

Reasoning Ability Test : Bank PO , MBA, RBB, S.S.C.

1. Satyam walked 10 m towards West from his house. Then he walked 5 m turning to his left. After this he walked 10 m turning to his left and in the end he walked 10 m turning to his left. In what direction is he now from his starting point?
(A) South
(B) North
(C) East
(D) West
(E) None of these
Ans : (B)
2. Raza walks 100 m from his house towards North. From there he goes 100 m towards West. Here is the house of Satyam. From there they both goes to the market which is in the South-West direction from Satyam's house. If the market is in the West of Raza's house, then how far is the market from Raza's house?
(A) 100 m
(B) 150 m
(C) 300 m
(D) 400 m
(E) None of these
Ans : (E)
3. Ravi goes 5 km towards North from a fixed point. Then he goes 3 km after turning to his right. After this he goes 5 km turning to his right. In the end he goes 4 km after turning to his left. How far and in what direction is he now from the fixed point?
(A) 4 km, West
(B) 7 km, East
(C) 9 km, East
(D) 7 km, West
(E) None of these
Ans : (B)
4. How many 7's are there in the following number series; which are preceded by an even
number but not followed by any odd?
437523721367542742712276572
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (B)
5. How many 5's are there in the following number series, which are preceded by 3 but not followed by 2 ?
5243546785325735642354752358356
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (E)
6. How many 3's are there in the following number series, which are preceded by an odd number but not followed by an even number?
3425315213673182785391345235435
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (C)
7. If the numbers which are divisible by 4, from 4 to 84 are written in reverse order then which number will be at the 7th place?
(A) 60
(B) 28
(C) 20
(D) 32
(E) None of these
Ans : (A)

8. How many numbers are there from 5 to 100, which are divisible by 3 and either unit or tenth digit or both include 3 ?
(A) 10
(B) 8
(C) 6
(D) Less than 6
(E) None of these
Ans : (C)

9. How many 4's are there in the following number-series which are preceded by 5 but not followed by 7 ?
23423425473243192547547234529546
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (A)

10. If the numbers between 4 to 90, which are divisible by 5, and which contain 5 in the unit, tenth or both place, are removed, then how many numbers divisible by 5 will be left?
(A) 7
(B) 8
(C) 18
(D) 12
(E) None of these
Ans : (B)
11. Rajan remembers that his elder brother was born between 13th and 16th April while his mother remembers that he was born after 14th April and before 17th April. If the statements of both are considered correct then on which date of April he was born ?
(A) 14
(B) 16
(C) 14 or 15
(D) 15
(E) 15 or 16
Ans : (D)
12. How many numbers are there from 1 to 60, which are divisible by 3 and either unit digit or tenth digit or both include 3 ?
(A) 5
(B) 9
(C)15
(D) More than 15
(E) None of these
Ans : (A)
13. If the following numbers are written in descending order then what will be the middle digit of the middle term ?
723, 789, 595, 659, 713, 785, 689
(A) 1
(B) 7
(C) 8
(D) 3
(E) 2
Ans : (A)
14. A bus for Bombay leaves after every forty minutes from a bus stand. An enquiry clerk told a passenger that the bus had already left ten minutes ago and the next bus will leave at 10.45 a.m. At what time did the enquiry clerk give this information to the passenger ?
(A) 10.05 a.m.
(B) 9.55 a.m.
(C) 10.35 a.m.
(D) 10.15 a.m.
(E) 10.25 a.m.
Ans : (D)

15. If the numbers between 1 to 65 and divisible by 4 are written in reverse order then which of the following numbers will be at l0th place?
(A) 44
(B) 24
(C) 40
(D) 28
(E) None of these
Ans : (D)
16. How many 6's are there in the following number-series which are preceded by 5 but not followed by 7 ?
56765649276743568649567
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None of these
Ans : (B)
17. How many 4's are there in the following number-series which are preceded and followed by only an even number?
6432483154232464813242645
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None of these
Ans : (D)
18. How many 2's are there in the following number series which are preceded by 5 but not followed by an odd number? .
13523545245226245267823527524
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) More than four
(E) None of these
Ans : (E)
19. How many 3's are there in the following series, which are not preceded by an odd number but followed by 4 ?
15323465347834923456343534
(A) None
(B) Two
(C) Four
(D) One
(E) None of these
Ans : (C)
20. How many B's are there in the following letter-series, which are followed by G but G is not be followed by S ?
BGSQBRNOBGNSQLTBGQTDBGUWXBGF
(A) 4
(B) 3
(C) 2
(D) 5
(E) None of these
Ans : (A)
21. How many D's are there in the following letter-series, which are preceded by K and followed by Q ?
KDRMBSKDQKRBLKDQMQDKEFQDK
(A) 4
(B) 2
(C) 1
(D) 3
(E) None of these
Ans : (B)
22. If the numbers from 4 to 55 which are divisible by 3 and also the numbers which contain 3 as one of the digits, are removed, then how many numbers will be left?
(A) 24
(B) 23
(C) 22
(D) 25
(E) None of these.
Ans : (D)
23. At a railway station a man said to Swapna, "A train leaves for Muzaffar Nagar after every 1.45 hours. The last train has already left 50 minutes ago and the next train will leave at 5.15 p.m." At what time this information was given to Swapna ?
(A) 3.30
(B) 2.40
(C) 4.10
(D) 3.50
(E) None of these
Ans : (E)
24. A trader said to his servant Ramu, "I leave for my house after every 2.40 hours from his shop. I have already gone to his house 55 minutes ago and next time. I shall go to my house from the shop at 8.15 p.m." At what time this information was given to the servant?
(A) 6.30
(B) 6.00
(C) 6.15
(D) 4.40
(E) None of these
Ans : (A)
25. A doctor said to his compounder, "I go to see the patients at their residence after every 3.30 hours. I have already gone to the patient 1.20 hours ago and next time I shall go at 1.40 p.m." At what time this information was given to the compounder by the doctor?
(A) 10.10
(B) 11.30
(C) 8.50
(D) 11.20
(E) None of these
Ans : (B)



Thursday, June 18, 2009

BANK CLERK/P.O EXAM PAPER LEVEL-2

http://mystudentrockstars.blogspot.com/


1. The difference between the place values of 7 in the numeral 574873 is _________.
A) 69930 B) 59930 C) 96390
D) 69305 E) None of these
2. The value must be assigned to * so that 86325 * 6 is divisible by 11 is _________.
A) 1 B) 2 C) 3
D) 5 E) None of these
3. The missing value in the expression 3.1469 + 6.837 + ? = 15 is __________.
A) 24.9839 B) 5.7634 C) 5.0161
D) 7.123 E) None of these
4. The digit in the hundredth place of 0.9402 is _________.
A) 9 B) 0 C) 2
D) 4 E) None of these
5. The number with 9 at its thousandths place is ___________.
A) 3.0095 B) 3.0905 C) 3.9005
D) 3.0059 E) None of these
15. The product of biggest 3 digit with the successor of largest 4 digit number is ___
A) 99999 B) 99900 C) 9990000
D) 990000 E) None of these
16. The difference of largest number and smallest number formed by the digits 36
is ________.
A) 6532 B) 2356 C) 4076
D) 4176 E) None of these
17. The largest six digit number is ______ times 27.
A) 37000 B) 37027 C) 37037
D) 35037 E) None of these
18. The sum of all prime numbers less than 50 is ________.
A) 245 B) 276 C) 281
D) 328 E) None of these
19. The no. of pairs of twin prime numbers between 1 and 20 is _________.
A) 3 B) 4 C) 5
D) 6 E) None of these

DOWNLOAD

COMPLETE PAPER IN PDF FRMT CLICK HERE

BANK CLERK EXAM PAPER LEVEL-1

http://mystudentrockstars.blogspot.com/

BANK CLERK EXAM PAPER LEVEL-1

1. The ascending order of 92, 62, 82, 72 is _____________.
A) 62, 92, 82, 72 B) 62, 72, 82, 92 C) 92, 82, 72, 62
D) 72, 62, 92, 82 E) None of these
2. The numbers from biggest to smallest from 20 to 15 is_____________.
A) 15, 16, 17, 18, 19, 20 B) 16, 17, 18, 20, 19 C) 20, 19, 18, 17, 16, 15
D) 20, 19, 18, 17, 16, 15 E) None of these.
3. The next numbers in the given pattern are ___________.
505, 510 _______ _______ ________ 530
A) 525, 520, 515 B) 515, 520, 525 C) 525, 530, 520
D) 520, 515, 530 E) None of these.
4. Fill in the symbol >, < or = 989 _____________ 898
A) 989 <> 898 C) 989 = 898
D) 989 - 898 E) None of these
5. 790 = _____________hundreds ____________tens and _____________ones
A) 9 hundreds 7 tens and 0 ones
B) 7 hundreds 9 tens and 0 ones
C) 7 hundreds 0 tens and 9 ones
D) 0 hundreds 9 tens and 7 ones E) None of these
6. Add across and down

26 30 56
31 27 58
57 57
A) 144 B) 114 C) 106
D) 56 E) None of these
7. The number combinations according to the shapes given below

+ = _____________.

A) 2 + 4 = 6 B) 6 + 2 = 4 C) 4 + 2 = 6
D) 2 + 6 = 4 E) None of these
8. The numbers in the pattern are _____________.
100, 200 _____ _____ 500 _____ _____ 800 ________ 1000
A) 900, 700, 600, 400, 300 B) 800, 700, 300, 600, 4
C) 300, 400, 600, 700, 900 D) 600, 800, 500, 700
E) None of these

DOWNLOAD

COMPLETE PAPER IN PDF FRMT CLICK HERE